About me

 

Biografie

 

Amber Bos, geboren op het prachtige eiland Sri-lanka, in 1985.

 

Tekenen is één van de dingen die ze het liefst doet, ze ontwerpt sieraden, interieurs, en in haar vrije tijd schildert ze graag. Al van jongs af aan was ze altijd aan het tekenen, op tafelkleden, bierviltjes en wist ze dat ze later kinderboeken illustrator wilde worden.

 

Ze illustreert op een hele speelse en vrolijke manier. Je zou haar stijl dromerig, sprekend en een tikje realistisch kunnen noemen, en altijd met een flinke dosis humor. Ondanks dat ze een eigen handschrift heeft, is ze in staat om verschillende soorten stijlen neer te zetten. 

 

Amber woont in een bosrijke omgeving, waar ze veel inspiratie uit kan halen. Ze beleeft ook het meeste plezier aan het illustreren van  dieren, omdat je daar een grappige draai aan kunt geven en omdat ze een grote dierenvriend is. Ze kan soms uren wegdromen, dan zit ze naar de lucht te staren, en probeert dan dierlijke vormen uit de wolken te halen.

 

Lifestyle & fashion is ook passie voor haar, ze zat op het ‘Cibap’ in Zwolle, en is afgestudeerd op het vak etaleren, daarna studeerde ze af op de ‘Jan des Bouvrie academie’ in Deventer. Ze mag zichzelf nu lifestyle adviseur noemen. Mama van 2 prachtige dochters en getrouwd met de liefde van haar leven waar ze al vanaf haar 13e mee samen is.